Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Στοιχεία-φωτιά από τη δικογραφία για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στοιχεία-φωτιά από τη δικογραφία για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στοιχεία-φωτιά από τη δικογραφία για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Ο… δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα, με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω, χωρίς να μου δίνει βοήθεια».

Τα παραπάνω είχε εκμυστηρευτεί ο αδικοχαμένος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης σε συμφοιτητή του, όπως αποκαλύπτει η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», κάποια από τα στοιχεία-φωτιά που αποκαλύπτονται είναι η απόπειρα απόκρυψης από φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής ενός σκληρού δίσκου, μια ανώνυμη επιστολή που γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του», οπτικοακουστικό υλικό με βασανισμούς κ.ά.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο Βαγγέλης είχε υποστεί βασανιστήρια ακόμη και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του.

Τα περιστατικά άγριου bullying εντάθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν και μυστικοί τραμπουκισμοί, με αιτία το γεγονός ότι «ο Βαγγέλης μιλάει πολύ». Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε για κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν τα σταμάτησε, παρότι σχεδόν όλοι ήξεραν, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μία κατάθεση η οποία περιγράφει μια επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση.

«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Έμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο… του πέρασε μια μπλούζα στον λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο, όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει ‘‘αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω’’. Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν ‘‘ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν’’. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει ‘‘άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις’’» περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας.

Με πληροφορίες από τον «Ελεύθερο Τύπο»

Διαβάστε επίσης:
Στο φως οι συνομιλίες των Κρητικών που καταγράφηκαν από τους «κοριούς» της ΕΛ.ΑΣ.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 09:54

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου