Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Απρόθυμοι οι Βολιώτες για ανθρώπινη αλυσίδα στο Νοσοκομείο




Απρόθυμοι οι Βολιώτες για ανθρώπινη αλυσίδα στο Νοσοκομείο


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΥΣΙΔΑ

Την …πλάτη γύρισαν οι Βολιώτες στην πρωτοβουλία γιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο για σχηματισμό “ανθρώπινης αλυσίδας”, ώστε το νοσηλευτικό ίδρυμα να πάρει ότι του αξίζει από το νέο ΕΣΠΑ, ενώ αναφορικά με την εξέλιξη που υπήρξε μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας και τη δέσμευση για ένταξη αιμοδυναμικού στεφανιογράφου, απαίτησαν επιπλέον και μαγνητικό τομογράφο, που είναι όπως τόνισαν, κάτι παραπάνω από απαραίτητος.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΥΣΙΔΑ2ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΥΣΙΔΑ1
Στη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα έδωσαν το παρών μερικές δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και μερικοί γιατροί, αλλά απουσίαζε η μάζα του Βολιώτικου λαού.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ο σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος και ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, οι οποίοι ωστόσο αποχώρησαν πριν τον σχηματισμό της ανθρώπινης αλυσίδας, ενώ παραβρέθηκε κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Αρχικά είχε συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος, αλλά φαίνεται ότι κούρασαν οι ομιλίες που έγιναν από εργαζόμενους, γιατρούς, τα μέλη της Ομοσπονδίας και λίγους εκπροσώπους φορέων, με αποτέλεσμα ν’ αρχίσουν να αποχωρούν και, όταν ήρθε η ώρα οι συγκεντρωμένοι να ανέβουν στην οδό Πολυμέρη για να δημιουργήσουν την ανθρώπινη αλυσίδα να είναι ακόμη πιο… λίγοι, με αποτέλεσμα η αλυσίδα να μην μπορέσει καν να καλύψει την όψη του νοσηλευτικού ιδρύματος στην οδό Πολυμέρη.
Γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζήτησαν να ενισχυθεί το «Αχιλλοπούλειο» με μηχανήματα και να πάψει να είναι υποστελεχωμένο, για να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ τα μέλη της Ομοσπονδίας που βρέθηκαν στο Βόλο, καυτηρίασαν το γεγονός ότι κρεβάτια των ΜΕΘ των Νοσοκομείων δεν μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης νοσηλευτών.
***
Σχόλιο: Το ήξεραν; Εγώ, όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου